Surftown – hoster dig så længe folk ikke hader dem for det.

I aftes offentliggjorde Ekstra Bladet en artikel med overskriften “Børn sex-mishandles på lovlig hjemmeside” – kort set omhandlende en hjemmeside med en masse fantasier (læs: fiktion) om sex og tortur med børn. Artiklens overskrift fremstiller websitet som værende skadende over for levende børn, men det er ikke tilfældet så allerede her er overskriften totalt misvisende.

Kort efter offentliggørelsen af denne artikel vælger Surftown at poste et indlæg på sin blog med overskriften “Skal vi lukke en side som ikke er ulovlig?” – hvor stilen bliver lagt for holdningen til dette. I teksten skrives:

Vi modtager løbende anmodninger om at lukke diverse hjemmesider. Det kan være alt fra intime billeder af ekskæresten til virksomheder der sælger kopivarer. I alle disse tilfælde beder vi forudrettede om at politianmelde hjemmesiden.

Så spørgsmålet i denne konkrete sag er, hvorvidt vi skal lukke en side som ikke er ulovlig?

Der spørges altså her til om de bør lukke en hjemmeside som allerede ér blevet undersøgt for ulovligt indhold. Første udgangspunkt er at det skal den ikke. Men det vælger de alligevel at gøre klokken 9.40 efter pres fra en hel del kommentarer på deres blog og på Ekstra Bladets artikel.

Det vil dermed sige at Surftown fra dags dato vælger at blande sig i, hvilket indhold deres kunder har liggende på sit webhotel, udover hvad lovgivningen siger. Ud fra det kan man igen konkludere, at Surftown går ind for censur.

Danskerne har travlt med at råbe op om, at vi skal have ytringsfrihed og at de er glade for, at bo i et åbensindet land med plads til alle. Eller.. det er ihvertfald holdningen indtil der er nogen der ytrer noget, de ikke synes om. Vi er gode venner så længe vi er enige! Det holder ikke.

Personligt, så synes jeg at indholdet på den omtalte hjemmeside er på alle måder frastødende, men det er ikke ulovligt. Derfor bør man ikke lukke eller fjerne indholdet – for det bevidner i høj grad at folk ikke længere synes om nogle af landets grundværdier – og end ikke har respekt for vores grundlov, som siger:

§ 77. Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres.

Igen, så har materialet været anmeldt og det er blevet afgjort at det ikke er ulovligt.

Men hvis man hedder Surftown, så er censur og lukning af folks hjemmesider, hvor pøblen ikke er enige i indholdet vejen frem. Derfor har jeg tabt min respekt for Surftown, som ellers var ét af de meget få discounthosts jeg generelt havde respekt for og kunne finde på at anbefale til venner og bekendte.

This entry was posted in Random. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

4 Comments

 1. Posted September 30, 2009 at 11:24 am | Permalink

  Dét er vammelt fra deres side. De skal jo bare forklare at de kun lukker sider ved dom.

 2. Posted September 30, 2009 at 11:42 am | Permalink

  Hej Frands

  Du skriver det sgu godt – i modsætning til nogen af debattørene på SurfBloggen, der vist mere er styret af følelser end af fornuft. Jeg er selv i hostingbranchen, og på trods af mine grundholdninger omkring personlig frihed, må jeg indrømme at jeg nok havde takket pænt nej til at drive en side som den omtalte.

  Vi har en paragraf i vores forretningsbetingelser der hedder:

  “Det er ikke tilladt at have materiale liggende hos leverandøren, som krænker dansk eller international lovgivning. Ligeledes tillades heller ikke materiale som krænker evt. ophavsrettighed”.

  Hvis jeg vil leve op til den paragraf, så ville jeg ikke kunne tillade mig at afvise en side som den nævnte… hmm… jeg skal helt sikkert i tænkeboks!

  Tak for det gode oplæg! 🙂

 3. Jesper
  Posted October 1, 2009 at 3:57 pm | Permalink

  Hvordan får man fat i manden bag Carulli, hvis man vil tilbyde fri hosting ???

 4. Bite
  Posted October 11, 2009 at 11:30 pm | Permalink

  Lidt af etikken i Danmark er ikke at skade børn, har man lyst til at den skal forblive sådan går man selvfølgelig ind for censur af sådanne sider.

  Man kan vurdere om denne side i virkeligheden er skadelig eller ej. Min forståelse ligger nok i at man ikke skal stimulere de pædofile med de uetiske tanker og fiktion, men derimod tilbyde dem hjælp til deres uafhængigheder. Deraf forståelsen af skadeligt materiale.