Post Danmark? Latterligt!

De kære fjolser i Post Danmark vil gerne have os til at sende mere post. Det gør vi ikke – og jeg gør slet ikke. Jeg startede egentlig med at sende fakturaer fra mit firma ud med posten, fordi det så pænt og professionelt ud at gøre dette.

Men er du egentlig klar over hvad det koster for en virksomhed at lave en regning? Undrer du dig over at du måske skal betale 15-20 kroner for at få tilsendt din telefonregning med posten? Jeg er nødt til at lave et sidespring fra hovedemnet her, for det er egentlig endnu en spændende ting. Jeg laver lige et kort regnestykke for hvad det koster at lave en regning.

Brevpapir med logo mv. – ca. 30 øre pr. stk.
Udskrift af regning, slid på printerudstyr ca. 50 øre pr. stk.
I alt pr. ark – 80 øre

Konvolut med logo og afsender ca. 1.25 kr. pr. stk.
Porto – 5,50 kr – max 50 gram.

En typisk telefonregning eller lignedne er der ca. 3 ark. Så udgiften for virksomheden der sender regningen er:
3 x 0,80 = 2,4 kr
Konvolut og Porto = 6,75
Total 9,15 kr (og den pris gælder kun til Januar 2011, så stiger portoen til 8 kroner for et normalt brev. Så bliver totalprisen 11,65 kr)

Oven i den udgift kommer naturligvis administrationen af IT systemet til at lave skidtet, løn til de mennesker der skal lave trykket og så videre. Når alt kommer til alt, så vil jeg tro at en prissætning på 18 kroner for at få en regning på papir er lavt sat.

Nå, men tilbage til emnet!

Fordi det er så dyrt at sende mine regninger med posten, så ryger de nu i en e-mail i stedet. Jeg trykker på en knap i mit regnskabssystem og vupti så er der sendt en e-mail med en regning, nemt og bekvemt – i modsætning til at bruge tid og energi på det andet. Da man er en mindre virksomhed så skal man i øvrigt også afsted og finde en postkasse at putte sit brev i.

Fordele ved at sende det med Post Danmark:
– Det virker professionelt (Et fungerende IT system er mindst lige så professionelt som en printer)
– Det ser pænt ud

Ulemper ved at sende med Post Danmark:
– Det koster penge
– Det tager tid
– Post Danmark er gode til at smide breve væk
– Hos kunden bliver et stykke papir lettere væk
– Man kan ikke copy/paste kontonumre og beløb ind i sin netbank
– Det koster penge (Ja, igen, for det koster mange penge)

Altå, min konklusion er at det er ALT for dyrt og besværligt at sende et brev. Der er også en artikel i Information hvor der snakkes om hvad uddeling af post betyder for miljøet – og det er da meget godt, men den kære repræsentant fra Post Danmark glemmer også ting. Artiklen glemmer fakta.

Han skriver: “Og det er formentlig en overraskelse for mange, at den største belastning opstår, når brevet skrives på computer.” – men HVAD er udledningen i forhold til at skrive skidtet i hånden? Der er ingen konkrete tal. Når han er så præcis, har han så også regnet på CO2 udledningen ved fremstilling af det skriveredskab man skal bruge til at skrive med?

Han glemmer også at de fleste tager BILEN når de skal i postkassen – og der udleder vi blot ved at køre 200 meter tilsyneladende samme mængde CO2 som Post Danmark bruger på resten af forløbet. Derudover, så har postbudet på den vej jeg bor ikke en cykel med en EU scooter, er dens udledning medregnet?

Importopkrævninger

Til at starte med vil jeg vise dig en importopkrævning jeg har fået fra Post Danmark, kig godt på beløbene før du læser videre:

importopkraevning

Jeg har bestilt en DVD med en dokumentarfilm på, den kostede $30 og momsen af varen er derfor 45 kroner. Det er OK. Men se deres gebyr!

Gebyret for at betale 45 kroner er intet mindre end 160 kroner! Post Danmark forstår VIRKELIG hvordan man tjener penge, når ens primære forretning er noget skrammel som ingen gider bruge. Det her er grunden til at monopol er noget fanden har skabt. Den DVD jeg har bestilt som til at starte med kostede 180 kroner kommer altså nu til at koste 385 kroner! Det er en helt fuldstændig åndssvag mængde penge for en DVD.

Egentlig var det en DVD jeg meget gerne ville se, men jeg synes at et gebyr på 160 kroner er fuldstændig urimeligt, så jeg har valgt at betragte de ca. 200 for DVD og forsendelse som tabte penge. Penge jeg hellere vil tabe end jeg vil give de 160 kroner til Post Danmark.

This entry was posted in Rant'n'rave and tagged , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments