Multi Level Marketing… Seriøst?

Hvor blev de store planer og indtjeningsmuligheder i World Games Inc. og Global Investments Incorporated af? Nåh, ja det er da rigtigt – lortet forsvandt og lukkede.

MLM som oftest også er et pyramidespil er nemlig som regel total udnyttelse af alt for naive mennesker. På et eller andet plan har jeg ondt af dem, der er så naive, men omvendt set så er det også sjovt at håne dem for at være så dumme.

Jeg er klar over, at der findes nogle få som har haft success og tjent mange penge for en stund. Det er de få, som er med aller øverst og som er hyret til fast løn af bagmændene til at promovere deres løgn. Måske de første par ben herunder også laver nogle penge, men jo længere ned vi kommer jo mere naivt bliver det.

De tilbyder allesammen “en enestående mulighed”, hvor man bliver trukket med til et hjernevaskende oplæg, som fortæller om at man kan tjene penge på den og den måde, at man kan stige i niveau og jo flere sælgere man selv får under sig, jo flere penge tjener man. Hvis man er rigtig dygtig så kommer man med i en bonusklub – og den bonusklub holder så en årlig fest på Hawaii, med fri bar og strip. Alle produkterne er testet af en ekspert, hvis navn man aldrig har hørt før, men da det er akkompagneret med et pænt fotografi af en herre i hvid kittel, så må det selvfølgelig være rigtigt. Produktet er som regel testet på et universitet du aldrig har hørt om, men det er testet til at være rigtig godt.

Du bliver vist indtjeningsgrafer og hører om folk, der efter et halvt år kan leve af tingene – de tjener enormt fedt på det. Nu er din grådighed tændt, du bliver grisk og får dollartegn i øjnene… Men så tager samvittigheden og janteloven ved dig… Indtil du bliver fortalt at foretagenet har op til flere fonte, der bruger mange penge på velgørenhed. De viser nogle billeder af et par børn i afrika, som smiler og beskriver at dette blot er en af mange velgørenhedsprojekter som du kommer til at bidrage til. Så er din samvittighed stillet, din tvivl er afledt af at ukendte mennesker jo siger at det er godt, der er kommet udokumenterede beviser på at det kan lade sig gøre – og du hjælper tilmed andre mennesker.  Det er jo HELT fantastisk, du er tændt og det er så nu du bliver fortalt at for kun 5000 kroner kan du være med… Men du betaler jo gerne 5000 kroner, fordi de er jo tjent ind inden den første uge! Det lyder næsten for godt til at være sandt………………… Regn selv ud hvad de mange punktummer betyder.

Nå, men det korte og det lange i alt det her er, at jeg godt kan lide at grine af naive mennesker. Jeg kender mange som er trådt i de fælder, og jeg kan se hvor et mega stort arbejde de ligger i en meget lille indtjening. Folk glemmer fuldstændig hvad deres tid er værd. Hvis man skal bruge 2 timer på at sælge en flaske et-eller-andet med en fortjeneste på 100 kroner (wow), så har du arbejdet til 50 kroner i timen. Sæt dig selv til en enormt lav timeløn, lad os bare sige 150 kroner. Læg alle dine udgifter til, so mdu bruger på marketing og gang dine timer. Så har du din udgift – matcher det virkelig op med indtjeningen?

Og nej! Der er ikke noget der hedder “jamen skal jo lige i gang” – for jo flere timer du bruger, jo minder bliver dine timer værd i det lange løb.

This entry was posted in Iværksætter, Random, Rant'n'rave and tagged , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment