Kan man sælge noget, man ikke har?

Kan man sælge ting, som man ikke er i besiddelse af? Eller kan man sælge en ydelse, som man ikke har kompetence til at udføre? Hvordan definerer man overhovedet om man har evnerne?

Det er primært spørgsmål der opstår, når jeg sidder og kigger rundt på nettet og specielt når der er tale om webdesignere og webhostingfirmaer.

Stort set alle de webdesignere man kommer forbi, de tilbyder SEO (søgemaskineoptimering) – men hvordan kan de tilbyde et produkt, som deres eget site end ikke overholder? De har duplicate content, alt andet end søgevenlige URL’s, benytter ikke title tag’et til noget og andre ting, som absolut ikke er særlig meget SEO.

Men det ved kunden ikke – medmindre han selv ved noget om SEO, men så har han i første omgang slet ikke brug for at finde den virksomhed.

Men hvad med hosting? Der findes mange om det bud – der findes RIGTIG mange. Desværre, så er det tit folk som ingen særlig teknisk indsigt har. De har købt en server uden SLA i et dårligt peer netværk, men den har et eller andet tilfældigt, sikkerhedshullet, kontrolpanel som de kan oprette kunder i. Hvad gør de den dag de oplever et angreb, som har stort impact på deres kunder?

De har ingen teknisk kompetence selv og mange af dem der har, de nægter at røre ved sådan en sammenblandet løsning af gammelt software.

Hvis man er god til at komme ud med sit produkt, og man gerne vil sælge hosting – så synes jeg man skal hyre nogle andre til det tekniske. Når man har gjort det, så skal man gøre det man er god til – at komme ud med sit produkt! Markedsføre sig selv.

This entry was posted in Iværksætter, Nerdy, Rant'n'rave. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

 1. Posted March 4, 2010 at 9:39 am | Permalink

  Der er én ting der fungerer bedre end reklamer. Det er word-of-mouth. Det virker næsten hver gang 🙂

 2. Posted March 4, 2010 at 7:48 pm | Permalink

  Det er sjovt, jeg har set utallige eksempler på netop det med f.eks. SEO tjenester, hvor deres URL er ?page=31&sub=2 osv. – det er bare dårlig reklame, selvom permalinks selvfølgelig langt fra er alt.

  Men præcis som det også nævnes, så kan det nemt sælges når lægmand søger det. Folk læser noget der lyder godt, og så er det fint. Ellers ville det jo kræve en konsulent til at oversætte fagtermer, osv., så som privat er det nok nemt at sælge på rene ord/budskaber.

 3. Posted April 8, 2010 at 7:30 am | Permalink

  I received my first personal loans when I was 20 and that aided me a lot. Nevertheless, I require the auto loan also.