Jeg SKAL se reklamer? Luk røven!

Når jeg browser internettet, så bestemmer JEG hvad jeg vil se. Definitivt.
Jeg har i flere år brugt AdBlock og siden hen AdBlock Plus, fordi jeg hader reklamer, fordi jeg hader at se på ting jeg ikke har bedt om, fordi jeg hader lyd der pludselig umotiveret starter.

Dog, så har jeg whitelistet Google ads, fordi de er behagelige simple små tekstreklamer, der ikke generer min browslingsoplevelse, der ikke sløver min computer eller får min CPU til at koste penge i strøm.
Hjemmesider med store flashreklamer betyder at jeg lukker endnu mere Co2 ud end det er nødvendigt.

Nå, men jeg vil naturligvis gerne dele med så mange som overhovedet muligt, hvordan jeg undgår at se på alt det ubrugelige spam. Men først, så lidt baggrund.

En virksomhed kaldet AidOnline, som egentlig ganske fint er beskrevet her, benytter reklameblokering for så at indsætte deres egne reklamer, som de tjener penge på – men det er jo helt forkert. Hvis jeg endelig skal se reklamer, på diverse hjemmesider – så skal de penge der kommer ud af det fandme også tilfalde dem der har lavet siden, og ikke en eller anden flok fjolser der har fundet ud af at spinne guld på andres forretninger.

Det der sker er, at AidOnline systemet bruger adblocking for at fjerne de normale reklamer, og så derefter indsætter sine egne – det bevirker, at jeg som almindelig AdBlocker også bliver bedt om at fjerne min adblock eller skride. Et eksempel kan ses her:
picture-22

Men, jeg skal nok SELV bestemme, om jeg skal se reklamer eller ej. Når jeg besøger en hjemmeside, får jeg noget data retur, og det er egentlig op til mig hvad jeg vil gøre med det data som man har udleveret mig.
Jeg kan vælge blindt at lade min browser omsætte det hele til noget jeg visuelt kan forstå, men je vil dog gerne liiige sortere lidt i det.
Det vil man nu forsøge, at forhindre mig i, og så bliver jeg pigesur og Rasmus modsat – for det er ikke måden, at få mig til at se reklamer på.

Så kære venner, nu vil jeg beskrive (og holde opdateret) hvordan du holder deres irriterende reklamer væk.

1. Brug Firefox. Har du den ikke, så hent på www.firefox.com (Nej, jeg vil ikke diskutere det)
2. Installer AdBlock Plus Add-On (Gå hér hen og tryk på “Install AdBlock Plus) – og genstart så Firefox.

Du får et rødt “ABP” logo i toppen af din FireFox, tryk på det, dernæst “Options” og fjern hakket ved “Collapse blocked elements”, ligesom her:
picture-32

Dernæst skal du vælge “Preferences” så du får en kasse frem der ligner denne:
picture-41

Her skal du tilføje nogle filtre, og du skal for hvert trykke på “Add filter”, og tilføje disse,ét ad gangen:

@@adimage.js

@@http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/abglogo/abg-da-100c-000000.png

@@/ad-frame.js

@@script.axd

Nu, skulle du gerne være i stand til at se websider igen dejlige og reklamefrie hjemmesider – gør dette også for at vide, at når de vil kæmpe, hårdt mod hårdt i en kamp de umuligt kan vinde så længe de benytter almindelige websider – og der findes nørder.

Appelér til brugerne på en anden måde, gå i åben dialog. Ellers så luk røven og lad mig blokere jeres åndssvage reklamer.

Er der et sted de blokerer adblock, som min metode ikek virker imod?
– Så vil jeg gerne vide det, for så skal der findes en måde at omgå blokeringen på. Send en mail til lortereklamer snabela frands.net

This entry was posted in Random. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments