Endnu en udbyder gået kold: FireBee ApS – hvad så nu?

I december så vi det med Needhost – og nu er FireBee også skredet i svinget.

I går valgte HostNordic generøst at åbne i nogle timer, så FireBee kunder kunne få lov at hente deres data, hvis de vel og mærke kunne nå det. Det er naturligvis flot, men ganske få timers åben og midt i folks normale arbejdstid er i mine øjne ikke det rigtige tidspunkt at gøre det på – hvis HostNordic VIRKELIG vil have et godt navn, så giv folk et par dage. Nå, men nok om det.

Pas nu på, når du vælger ny udbyder!
Jeg valgt at kigge lidt nærmere på nogle af de andre discounthoteller, så det måske kan lette valget lidt 🙂

Husk på, at mange af de små og billige udbydere ikke selv er herrer over deres serverdrift, og som oftest lejer sig ind hos billige selskaber i England, USA, Tyskland eller Frankrig – det er ikke optimalt da der bl.a. er flere ting der kan gå galt i forbindelsen på vej der til.

Uno Euro (www.unoeuro.dk)
UnoEuro er et binavn til Unotel A/S, selskabet er 80% ejet af Zitcom Holding ApS.

Uno Euro er en del af Zitcom, som beskæftiger sig med hosting, Zitcom ejer også Wannafind.dk, som er byggestenen for det hele. Virksomheden har eget hostingcenter og ansatte i moderselskabet der håndterer driften af det hele. Der er et fornuftigt bagland i Uno Euro.

UnoTel A/S har ikke offentliggjort regnsab for 2008 endnu, men kom ud af 2007 med et negativt resultat – dog har moderselskabet plus på bundlinjen.

Jeg har i dag d. 2. september 2009 modtaget en mail fra UnoEuro hvor de oplyser mig at disse data ikke er korrekt:

Hej,

Ville blot lige rette dig ved at nævne at UnoEuro intet har med Unotel at gøre.

Med venlig hilsen

Tom Sommer
– Systemadministrator & COO
UnoEuro Webhosting (www.unoeuro.com)

Vi kan naturligvis ikke have, at jeg oplyser forkerte ting, så derfor er ovenstående fjernet indtil videre.  Det har ikke været muligt for mig at finde ud af hvilken juridisk enhed der står bag UnoEuro, da hverken CVR.dk eller Navne & Numre Erhverv kender noget med dette navn. Ej heller på deres betalingsform har det været muligt at finde ud af HVEM man egentlig køber ting af. Dette er et krav hvis man har indløsningsaftale hos PBS, og det må man konkludere at UnoEuro har eftersom de modtager både dankort og eDankort. Jeg opdaterer min post igen, når jeg har mere nyt.

One.com (www.one.com) tidl. B-One
One.com har i dag over en halv million webhoteller.
One.com har servere placeret i NetGroup datacenter.

One.com er et selvstændigt A/S kom ud af 2008 med et netto resultat på mere end 250.000.

SurfTown.dk (www.surftown.dk)
Surftown er en del af Cohaesio A/S, som er etableret i 2001.
SurfTown giver et ærligt svar på, hvor meget trafik du kan bruge og de har skippet bindingsperioden i modsætning til de fleste andre. SurfTown har eget datacenter, og driver serverdrift fra egne faciliteter.

Cohaesio A/S som Surftown er en del af kom ud af 2008 med et netto resultat på mere end 6.7 mio. kroner.

Gigahost ApS (www.gigahost.dk)
Gigahost ApS er et selvstændigt selskab etableret i 2005 som et I/S.
Koncepter bag Gigahost er at man kan have alle sine ting ét sted. Prisstrukturen er simpel og der er ikke tvivl om hvad det koster.
Gigahost benytter NetGroup datacenter.

Gigahost ApS har ikke offentliggjort 2008 regnskab endnu, men kom ud af 2007 med et nettoresultat på lige knap 100.000 kr.

——

Fælles for alle ovenstående udbydere er at de er meget prisbillige, men de er veletablerede og har deres servere placeret i Danmark – modsat mange mindre webhostingudbydere. Mange små webhostingudbydere har ganske få servere, tit er de på lejebasis i udlandet og deres adgang til stabil drift er derfor væsentlig lavere da de ikke selv varetager den fysiske drift af deres udstyr.

Et godt eksempel på dette er Needhost, som havde deres servere hostet hos Strato i Tyskland – en virksomhed der bl.a. udbyder meget billig serverhosting, hvor man som kunde blot lejer sig ind. Som regel opnås også bedste backbone hastigheder på udstyr der er placeret i Danmark.

Hvis JEG stod med valget…
Jeg har personlig erfaring med Gigahost og flere af mine venner har gode erfaringer med SurfTown, så valgtet ville stå imellem een af de to. Produktet har virket som lovet og supporten har været nem at have med at gøre.

Mit råd er, at du kigger på deres hjemmesider og læser lidt om de ting de skriver, lad være med blot at kigge på prisskiltet. om det koster 10 eller 30 kroner om måneden ville være dumt tage som eneste faktor. Det er trods alt under 250 kroners forskel fordelt på 12 måneder (hvad bruger du på din mobiltelefon?) 🙂

Der har været mange klager over One.com – men i det skal man huske på, at deres kundebase også er meget stor.

Har du fundet en udbyder der ser spændende ud??
Så vil jeg gerne hjælpe dig med at tage et kig på, om det kan gøre noget for dig – og om mit gæt og min vurdering er, at der er tale om en solid virksomhed som ikke lukker i overmorgen, ud fra mange forskellige faktorer som f.eks. bagland, virksomhed, regnskaber, placering af servere og mere.

g>Hvis du driver virksomhed…
…så er du garanteret afhængig af at din hjemmeside ikke går ned. Du har brug for en udbyder som tilbyder telefonsupport, der selv drifter deres servere og om har bemandet overvågning døgnet rundt året rundt. Alt dette kan TDC Webmore levere (www.tdcwebmore.dk)

Ja, det kan jeg godt komme og sige bare fordi jeg arbejder for TDC Hosting, der ejer TDC Webmore – men derfor ved jeg også at det er bygget på et solidt fundament og med et særdeles kraftigt økonomisk bagland, som sikrer dine data mv. Regnskabet for 2008 er ikke offentliggjort endnu, men netto resultatet for 2007 er over 27 millioner og en omsætning på ca. 170 millioner.

Jeg håber du er blevet lidt klogere 🙂

This entry was posted in Random. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments